Rossz buszra szállt fel a lány, erre az ellenőrök olyat tettek, amire Magyarországon eddig biztosan nem volt példa!

Egy egyetemista lány vizsgára sietett, a nagy rohanásban azonban tévedésből rossz buszra szállt. Amikor kiderült a baj, meglepő segítség érkezett két ellenőr személyében. Olyat tettek, amelyre eddig még nem volt példa! Ebben az országban legalábbis biztosan nem. Legyen ez a történet mindenkinek egy tanulság: figyeljünk oda egymásra, merjünk nyitni mások felé és segítsünk egymáson.

Hirdetés


Egy tegnapi történetet találtunk a Pesten hallottam csoportban, úgy éreztük, mindenképp meg kell osztanunk veletek.

“Ma reggel indultam Kecskemétről Pestre busszal.

Kettő busz érkezett a buszmegállóba, és a túlsó szimpatikusabb volt, így arra szálltam fel. Már az első 5 percben gyanús volt, a másik busz gyorsabb volt sokkal. Kettő fajta busz jár, egy az autópályán, 1:10 perc idővel és a hosszabb úton közel 2 órás úttal. De ez ekkor még meg se fordult a fejemben, gondoltam kettő buszt küldtek, hisz csúcsidő van.

(kép forrása: https://www.panoramio.com/photo/28261724)

Majd az ellenőrök felszálltak. Megkérdeztem ez melyik busz, de nem tudtak több információt, mint én. Ez az Szasza, menj oda a buszvezetőhöz, egyáltalán nem lesz gáz, amikor a képedbe röhög. Ez pontosan így is történt, közölte, tényleg mókásan, hogy amúgy szépen énekel és elszórakoztat 10-ig.

A bökkenő az volt, hogy nekem 10-kor vizsgám lett volna. Az ellenőr érdeklődött, mikor, hol, miből vizsgázom. Leültem jót nevetve a bénaságomon, mire megszólal:

“KELJ FEL, FELVISZÜNK AUTÓVAL, MEGMENTEM A VIZSGÁDAT. DE HA KIRÚGNAK, A KÁVÉT KÉT CUKORRAL ISZOM.

Nos így történt, hogy ma 8-kor az autópályán száguldoztam két ellenőrrel, akik hamarabb felértek velem Pestre, mint a busz, amin ülnöm kellett volna. Bár megkaptam, hogy elég bátor vagyok, hogy egy idegen autóba csak úgy beülök :-)))

Útravalóul még annyit szóltak, hogy most azért már sikerüljön is az a vizsga.

Egyébként tényleg meglett.”

Jó látni, hogy a segítőkészség, nyitottság még nem teljesen halt ki ebben a sokszor borús országban! Ha tetszett a történet, oszd meg ismerőseiddel is.

Hirdetés

Szólj hozzá!