Mentális betegségek 15 félelmetes és horrorisztikus rajzzal ábrázolva

A mentális betegségekről még a mai, fejlett világban is keveset tud az orvostudomány. Az elme és lélek betegségeit egyre sikeresebben tudják kezelni a szakemberek, de lényegében még mindig kísérletezés folyik a páciensekkel, hogy kinél milyen terápia válik be. Egy biztos: a mentális betegségek pont titokzatosságuk és nehezen megfejthető voltuk miatt nagyon ijesztőek.

Hirdetés


És nem lehet annyival megoldani a dolgot, hogy a depresszió azt jelenti, hogy valaki pár napig szomorkodik. Ez egy sokkal komolyabb, nehezebb és ijesztő állapot. Ahogy a szerveink, úgy az elménk is megbetegedhet, amelyről sokszor nem a beteg tehet, mégis tabuként kezeljük ezeket a betegségeket.

Egy tehetséges művész, Shawn Cross az “inktober” (októberi mozgalom, amelynek során minden nap egy grafikát, illusztrációt készítenek és töltenek fel közösségi oldalaikra a művészek) mozgalom keretében határozta el, hogy ezeket az alattomos, láthatatlan és pusztító betegségeket ruházza fel horrorisztikus külsővel. Meg szerette volna mutatni a nagyvilágnak, hogyan is élik meg ezeket a betegségeket azok, akikben ott lakoznak ezek a félelmetes lények.

A rajzok rendkívül kifejezőek ugyanakkor elszomorítóak…

Depresszió:

mentol15

Poszt-traumás stressz szindróma:

mentol14

Álmatlanság (Insomnia):

mentol13

Autizmus:

mentol12
Hirdetés

Bipoláris zavar:

mentol11

Paranoid skizofrénia:

mentol10

Kényszerbetegség (OCD):

mentol9

Borderline személyiségzavar:

mentol8

Dependens személyiségzavar:

mentol7

Szociális fóbia:

mentol6

Anorexia nervosa:

mentol5

Deperszonalizációs zavar:

mentol4

Agorafóbia:

mentol3

Disszociatív személyiség:

mentol2

Cotard szindróma (“élőhalott szindróma”):

mentol1

forrás

Hirdetés

Szólj hozzá!