latnodkell

Ezzel az esküvői fotóval valami nagyon nem stimmel. Megdöbbensz, ha meglátod…

Elsőre azt hihetnéd, hogy egy boldog párt látunk, egy teljesen hétköznapi fotón. Nos, el kell hogy keserítsünk, mert a fotó egy rémisztő titkot rejt…

esssa

Ez a fotó semmiben nem különbözik a szokványos esküvői képektől – gondolhatnánk először. A pár boldogan mosolyog, ez életük legszebb napja. Azonban ha fordítunk egyet a képen, máris elénk tárul a rémisztő igazság: a képen nem két boldog embert, hanem egy elnyomott, szenvedő nőt és egy erőszakos, manipulatív férfit látunk.

banto1

A fotó pillanatok alatt bejárta az internetet, a nők elleni erőszakra hivatott felhívni a figyelmet, és lássuk be: hatásosan működik. Megmutatja, hogy külső szemmel észre sem lehet venni, ha egy család háza táján valami nagyon nem stimmel, és utólag persze mindenki megmondja, hogy ő sejtette, hogy valami nem stimmel. De akkor már késő lehet.

A téma nem vidám. De muszáj vele foglalkozni, mert elkeserítőek az adatok a családon belüli erőszak gyakoriságáról és veszélyességéről (forrás):

Minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját.

A meggyilkolt nőknek több mint felét (volt) férjük vagy élettársuk ölte meg, Magyarországon a rendőrség adatai szerint pl. 2009-ben a megölt nők 51,2%-át (43 nőt), másik rendőrségi forrás szerint 76%-át (64 nőt) partnere ölte meg.

Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja.

A nők 23 százaléka élt át legalább valamilyenfajta fizikai erőszakot jelenlegi vagy volt férfipartnere által. (Az adat konzervatív becslésű alsó érték.)

A nők átlag 35 verést szenvednek el mielőtt segítségért fordulnak, és akkor átlag 5-12 intézménynél, szervezetnél, hatóságnál kérnek segítséget az erőszak megállítása érdekében, mielőtt hatékony segítséget kapnak vagy megölik őket vagy gyerekeiket.

A válást vagy szakítást követő időszakban a nőket érő erőszak gyakorisága és intenzitása jelentősen növekszik, a szakítási szándék bejelentésétől számított két évet a szakirodalom fokozott veszélyességű időszaknak tekinti. Ebben az időszakban sok nő a fenyegetésektől való jogos félelmében tér vissza a partneréhez.

A párkapcsolati erőszakot megélt nők más nőkhöz viszonyítva ötször olyan eséllyel esnek át vetélésen és abortuszon.

A párkapcsolatukban bántalmazást megélt nők ötször olyan gyakorisággal számolnak be depresszióról, mint nem bántalmazott társaik. Ha a kapcsolat még tart, a depresszió esélye 13-szoros.

Aki elnyomott, veszélyes kapcsolatban él, tudja, hogy nagyon nehéz a segítségkérés. Félelem a partner bosszújától, vagy az anyagi bizonytalanságtól, sok bántalmazott nőt elriaszt attól, hogy segítséget kérjen. Pedig annál minden jobb, mint egy ilyen romlott, életveszélyes kapcsolatban élni.

Segítséget a bántalmazott nők és gyerekek segélyvonalán, a 06-80-505-101 (este 6 és 10 között) számon lehet kérni.

 

18 kép gyerekekről, akik túllőttek a célon. A 4-et soha nem szeretném megtapasztalni!
Fára rögzítettek egy kamerát. Olyan csodát vett fel, hogy azt azonnal látnod kell!
16 kép amely megmutatja, hogy a lányok is tudnak ám undorítóan viselkedni
5 apró lakás, amit ha meglátsz, sosem akarsz nagy házba költözni!
12 végtelenül elszomorító bizonyíték arra, hogy a Földünk haldoklik
Ha jót akarsz nevetni, nézd a Tényeket: 28 visítva röhögős "hír", amit tényleg leadtak!
18 kutya, aki képtelen tudomásul venni, hogy már nem olyan kicsi, mint régen
24 fotó, amely magmagyarázza, hogy miért élnek tovább a nők mint a férfiak
7 fantasztikus tanács, hogyan készíts magadról tökéletes fotót a strandon!
20 'Vigyázz, a kutya harap!' tábla....és ami valójában mögötte van :D
Családi élet: Ahogyan elképzeled és ahogy a valóságban történik... :)
15 előtte és utána kép állatokról, akiket hazavittek a menhelyről