Ennyi kilómétert kell lefutnod, hogy ezeket az ételeket ledolgozd.

Azt hiszem, ezentúl jobban odafigyelek arra, mit eszem…

Hirdetés


Azt eddig is tudtuk, hogy a kóla, csoki, nasi nem tartozik a legegészségesebb ételek közé. De azt nem gondoltuk volna, hogy ezeket ennyi testmozgással lehet ledolgozni! Így egészen más megvilágításba kerülnek a dolgok…

Akik fogyni szeretnének, jobb, ha elkerülik a rágcsálnivalókat, a cukros üdítőket, az olajban sült dolgokat. De beszéljenek helyettünk a számok: Az Amerikai Szív Szövetség ajánlása alapján egy felnőtt férfinak naponta 37,5 gramm cukrot ajánlott elfogyasztania. Egy dobozos kólában 37 gramm cukor van, tehát egyetlen egy doboz kóla fedezi a napi cukorbevitelt! Ha megiszol egy másfél palackkal, összesen 188 gramm cukrot fogyasztasz el, amely 56 kockacukornak felel meg. Jól olvastad, 56!!!

Tehát aki napi rendszerességgel fogyaszt cukros üdítőket, és áttér az ásványvízre, már ezzel rengeteget segít a szervezetének és könnyíti meg a fogyást.

De célszerű kerülni a gyorséttermi ételeket: tele vannak sóval és káros zsírokkal. A csokik is egészségtelen zsírokat és rengeteg cukrot tartalmaznak, viszont a magas kakaótartalmú étcsokik fogyasztása ajánlott: naponta néhány kocka még elő is segíti a fogyást! (természetesen a hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékekről van szó.)

Kicsit kilóg a sorból a wrap (2. sor jobb kép), mivel nagyon nem mindegy, mivel töltöd meg. Ha olajos hússal, zsíros öntettel tömöd tele, természetesen sokkal hizlalóbb, mintha zöldségekkel, friss salátával és sovány hússal (csirke, hal) tennéd. Teljes kiőrlésű tortillával kifejezetten egészséges ebéd készíthető belőle!

Fontos megjegyezni, hogy nem a kalóriák számolgatása a legfontosabb. Persze, törekedni kell arra, hogy a napi ajánlott kalóriafogyasztást ne lépjük túl, sőt fogyasszunk egy kicsit kevesebbet (hiszen a szervezetünk ekkor tud a raktározott energiakészletéből hasznosítani, ezáltal fogyunk), de nagyon nem mindegy, hogy 300 kalóriányi chipset vagy zabkását eszünk-e. Ugyanis utóbbi tele van fehérjével és rostokkal, míg a chips egy olajos, zsíros, a szervezet számára felesleg kalóriabomba, ami ráadásul nem is telít.

Étkezz tudatosan, hidd el, hogy nem szükséges hatalmas változtatásokat eszközölnöd, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól! Ja és ne feledd: mozgással sokkal gyorsabban fogysz! Ha nem vagy egy sportos alkat, napi fél óra sétálás vagy kerékpározás is nagyon sokat számít.

kalor

Hirdetés

Szólj hozzá!