latnodkell

9 furcsaság, amelyet valószínűleg képtelen vagy megcsinálni a testeddel

Testünk egy elképesztő gépezet. Ez a bonyolult, tökéletes összhangban dolgozó gép néha olyan dolgokra is képes, amelyet csak nagyon kevesen tudnak megcsinálni. Általában mindenkinek van valamilyen “szuperképessége”, amellyel kilóg a sorból barátai, családtagjai közül. Nekik pedig megint más “extra” képességük van.

Nézzük, te ezek közül hányra vagy képes? Nyugi, nem ciki, ha egyre sem. :)

1. Csak az egyik szemöldökünk felhúzása

Az állatvilágban (így az embereknél is) a fenyegetés jele, ha felhúzzák a szemöldöküket. Éppen ezért általában ezek együtt működnek, csak nagyon kevesen születnek úgy, hogy külön tudják vonogatni a szemöldöküket.
Ezt amúgy meg lehet tanulni úgy, hogy az egyiket lefogod a kezeddel, a másikat pedig igyekszel úgy felemelni, hogy a másik ne mozduljon be. Tükör előtt érdemes gyakorolni a gyorsabb eredmény kedvéért.

2. Nem tudjuk megnyalni a könyökünket

Az emberek 99%-a nem képes megnyalni a saját könyökét. És az emberek 90%-a miután ezt meghallja, megpróbálja megnyalni a saját könyökét. :)

3. Fülek mozgatása

agya

Erre sem sokan képesek, nem is véletlenül: Az állatokhoz képest a fület mozgató izmunk mozgásáért felelős terület elkülönül az arc többi izmához képest, és ez sokkal kisebb mint az állatoké, például a macskáké. Van, akinek annyira elenyésző méretű ez a terület, hogy nem tudja megmozgatni a füleit. Ezt is lehet gyakorolni, csak rá kell “érezni” a megfelelő izomra. Mosolygás vagy vicsorgás közben megmozdulnak a füleink, ha ezeket gyakran csináljunk, fejlődhet a fület mozgató izmunk.

4. Megérinteni az orrodat vagy az álladat a nyelveddel.

Csupán az emberek 10 százaléka képes rá.

5. A lebénult gyűrűsujj

Próbáld ki ezt az érdekes gyakorlatot: a képen látható módon helyezd a tenyered az asztalra, és hajlítsd be a középső ujjad.
ujjak5

Hirdetés

Ezután – a középső ujjadat továbbra is az asztalhoz nyomva – emeld fel egymás után a többi ujjad: a hüvelyk-, a mutató-, és a kisujjaddal nem lesz probléma, de mi a helyzet a gyűrűsujjaddal? Nem fogod tudni felemelni, mert a kezedben levő összes ujj független egymástól, kivéve ezt a két ujjadat. :)

6. Nyelv felcsavarás

Genetikai oka van annak, hogy valaki képes-e a nyelvéből “tölcsért” formálni. Akik erre képesek, általában fütyülni is tudnak a nyelvükkel. vagy legalábbis valami hasonló hangot hallatni miközben fel van csavarva a nyelvük.
nysel

7. Nem tudjuk magunkat megcsikizni

Az agyunk figyeli a mozgásunkat, és amikor magunkat akarnánk megcsikizni, azért nem fog soha sikerülni, mert az agyunk számít arra, hogy saját magunkat fogjuk megérinteni.

8. Ez a trükk nagyon sok emberen kifog:

Ülj le egy székre, és kezdj el a jobb lábaddal körözni a levegőben, az óramutató járásával megegyező irányban. Ezután kezdj el egy nagy 6-ost rajzolni a levegőben, miközben a lábaddal továbbra is körözöl. Ahogy elkezded rajzolni a 6ost, a lábkörzésed iránya egy csapásra megfordul. :)

9. Nem tudjuk saját magunkat megfullasztani

ox

Fizikai lehetetlenség, hogy megfojtsuk magunkat úgy, hogy nem veszünk levegőt. Mielőtt megfulladnánk, a tüdőnk automatikusan kilélegzi a használt levegőt: légzőrendszerünk reflexszerűen meg akar szabadulni a tüdőben felhalmozódott szén-dioxidtól és nitrogéntől, és helyére oxigéndús levegőt szippant be. Ugyanakkor az oxigénhiány miatt megvan az esélye, hogy elájulunk.

12 ember, akik teljesen véletlenül találkoztak az "ikertestvérükkel". A harmadiknál majdnem leestem a székről!
Hancúr horoszkóp! Így rosszalkodnak a csillagjegyek!
16 kisgyerek, aki életükben először bújócskáztak! A 3. kiskölyöknél viccesebb nincs :D
18 kutya, fürdés előtt és után… a hatodik után már a hasam fogtam a nevetéstől
12 gyereksztár, akik túl gyorsan nőttek fel...
Így néznek ki a 2016-os riói olimpia helyszínei 6 hónappal az olimpia után
12 bolond férj, akik mellett csupa kaland az élet
22 ember, akiknek sikerült feldobniuk a konditerem napját
9 fotó, ami zseniálisan megmutatja, hogyan változik meg az életed házasság után
13 kép, amit nagyon is érteni fogsz, ha szigorú szüleid vannak
Állatok, akik furcsa helyekre szorultak be, és úgy tesznek, mintha mi sem történt volna
Egy idegen követi ezt a nőt, de figyeld mi történik, amikor hirtelen megfordul!