5 tiltott hely a Földön, ahova ha belépsz, tényleg hagyj fel minden reménnyel!

Létezik öt olyan egzotikus hely a világon, amelyre ember nem teheti be a lábát. Ha jót akarsz magadnak, ezeket a területeket tényleg kerüld el, mert bár titokzatosak és érintetlenek, kevesen távoznak élve ezekről a helyekről. Ezek tényleg tiltott gyümölcsök, de közel sem édesek: hiába válik vonzóvá az, amit nagyon tiltanak, miután ezt a cikket elolvastad, biztos, hogy nem lesz kedved felfedezőútra indulni ezekre a területekre.

Hirdetés


Tudományos kísérletek, túlszaporodott mérges kígyók, biológiai fegyverek által élhetetlenné vált terület: ezek mind olyan helyek, amelyekről valószínűleg soha nem hallottál, és biztos, hogy nem fogod ezeket saját szemeiddel látni. A bakancslistádra semmiképp ne írd fel őket…

1. Surtsey sziget

A tilalom oka: tudományos kísérleti terület

jgal5

Surtsey Izland partjaitól délre található vulkanikus eredetű sziget, amely az ország legdélebbi pontja. Egy a tenger alatt 130 méter mélyen kezdődő vulkánkitörés hozta létre, amely 1963. november 14-én érte el a felszínt. A sziget azonnal felkeltette a tudósok figyelmét, mert kiválóan példázza az új élet kezdetét. A tűzóriás Surturról elnevezett sziget a mai napig kizárólag tudományos kísérleteknek ad otthon, teljesen elzárt terület a turisták számára.

2. Ilha da Queimada Grande

A tilalom oka: mérges kígyók

jgal4

Ilha da Queimada Grande mindössze 35 kilométerre található a brazil tengerparttól, mely első pillantásra úgy néz ki, mint egy igazi paradicsom. Ám, ha egyszer a fejedbe vennéd, hogy ide látogatsz, minden bizonnyal az életeddel fizetnél ezért az utazásért, ugyanis a sziget tele van mérges kígyókkal. A sziget területe 0.43 négyzetkilométer, és becsült népessége mintegy 4000 kígyó – egyes kutatók számításai szerint négyzetméterenként 1-5 kígyó jut. A legmérgesebb faj közülük az aranylándzsa kígyó, mely több mint fél méter hosszú, és olyan erős, gyorsan ható mérget termel, amely szétmarja a húst a harapás környékén.. Ez az egyik legmérgesebb kígyófaj a világon, akit megharapnak, általában nem él annyi ideig, hogy eljusson a kórházba. Ezért a brazil kormány megtiltotta a hely látogatását, amelyet Kígyó szigetnek is hívnak.

3. Északi Sentinel (őrszem) Sziget

A tilalom oka: nagy mértékű bennszülött agresszió

jgal3

Létezik egy veszélyes bennszülött csoport, a szentineléz nép, mely a mai napig vadászó-gyűjtögető életmódot folytat. Nyelvük, kultúrájuk ismeretlen, néhány kísérlettől eltekintve a modern civilizáció nem lépett kapcsolatba velük, a sziget lakossága minden közeledést ellenségesen fogad. A szakértők szerint, több mint 60.000 ezer évet töltöttek elzárva a civilizációtól, így nem csoda, ha aktívan védik a területüket. 2004-ben például nyilakkal lőtték ki az indiai kormány egyik helikopterét, ami keresztülrepült a sziget felett, hogy kiderítse, van-e szükség segítségre egy cunami pusztítás után. A legutolsó áldozatuk néhány eltévedt halász volt, akiknek halála után, az indiai kormány felhívta a polgárok figyelmét, hogy maradjanak távol a Sentinelese bennszülöttektől és területüktől.

4. Iszei nagyszentély, Japán

A tilalom oka: kizárólag az elitnek fenntartva

jgal2
Hirdetés

Az iszei nagyszentély a rangelső japán sintó nagyszentély Isze városában, illetve a környező erdőben. Két részből áll: a Belső Szentélyből és a Külső Szentélyből.
Itt található a Japán legfontosabb kegyhelyének számító Ise Jingu buddhista templom komplexum. A fő templom fakerítéssel van elzárva, és kizárólag magas rangú papok és a birodalmi család tagjai látogathatják. 1945-ig még nehezebb volt a bejutás, ugyanis a Miyagawa folyó minden lehetséges utat elzárt, amely egyben a határt szimbolizálta a hétköznapi és a szent föld között. Pontosan a szerzeteseknek tiltották meg, hogy átkeljenek a folyón, mert úgy vélték, hogy ez a kegyhely szentélyének megsértéséhez vezetne, és egész Japánnak gondot okozna.

5. Gruinard sziget

A tilalom oka: szennyezett talaj és légkör biológiai fegyverkísérletek miatt

jgal1

Ez a Skóciától északra elterülő kis szigetet a brit kormány használta biológiai fegyverek tesztelésére a II. világháború alatt. A lakatlan földdarabon a súlyosan fertőző anthrax baktériummal kísérleteztek, amely birkák százait pusztította el – végül a szigetet teljesen le kellett zárni. Az 1980-as években több száz tonna formaldehiddel fertőtlenítették, ami megint csak elég kockázatos anyag.

Elképesztően csábító, de azt ajánljuk inkább tényleg kerüld el ezeket a helyeket, ha élni akarsz!

forrás

Hirdetés

Szólj hozzá!