5 apró lakás, amit ha meglátsz, sosem akarsz nagy házba költözni!

Aprócska, de mégis kényelmes kis házak, amelyeket ha meglátsz, te is rájössz: nem kell hatalmas ház a boldogsághoz és a kényelemhez!

Hirdetés


Valamiért az a közfelfogás, hogy annál jobb az embernek, minél nagyobb háza van: egyfajta státuszszimbólum, mindenki arra vágyik, hogy sok pénze legyen és szép nagy háza. De ha a családi állapotok (a gyerekek száma, vagy ha több generáció él egy házban) nem indokolják, feleslegesen kár terhelnünk a pénztárcánkat és életünket nagy terekkel. Gondoljunk csak a takarításra és a rezsire. :) A boldogsághoz nem kell kastély!

Ezek a hangulatos kis házacskák és kunyhók természetesen nem nagycsaládok számára épültek, de egy embernek, vagy egy párnak tökéletes kényelmet biztosítanak. Eggyé válnak a környezettel, ami gyönyörű mindegyik ház esetében. Mert senkit nem kényszerítenek arra, hogy a zsúfolt városközpontban éljen, a természetkedvelő emberek mindig megoldják, hogy olyan helyen éljenek, ahol minél közelebb kerülhetnek a természethez.

Nekünk nagy álmunk, hogy egy tengerparti, a lentiekhez hasonló kis házacskában éljünk. Ha végignézted ezeket a képeket, szerintem neked is megjön a kedved hozzá. :)

Hordozható ház – Ezt a speciális házat egy portugál építészstúdió tervezte, különlegessége, hogy könnyen szétszerelhető és egy teherautó segítségével elszállítható. Csak képzeld el, hogy oda rakod re a házad, ahová csak akarod!

kishaz15

kishaz14 kishaz13

Egy óriási tojás, kunyhó és hajó egyben – kis, önfenntartó úszó kunyhó egy fő részére

kishaz12
Hirdetés
kishaz11 kishaz10

Konténer ház – Bár kisebb, mint egy átlagos garázs, a praktikus kialakításnak és átalakíthatóságnak köszönhetően hangulatos kis otthon lehet!

kishaz9 kishaz8 kishaz7

Hegyi kuckó – Formája és lábai kifejezetten hegyekre készültek. Ha benne ülsz, eggyé válsz a heggyel és természettel.

kishaz6 kishaz5 kishaz4

Az álomház – Ebben az angliai házban minden benne van, amire csak szükségünk lehet: nappali, konyha, fürdő, hálószoba és egy gyönyörű kis terasz. Mindezt harminc négyzetméteren.

kishaz3 kishaz2 kishaz1

(via)

Hirdetés

Szólj hozzá!