18 tökéletes trükk, ami nélkül nem is értjük, hogyan maradhattunk eddig életben

Hirdetés


Viszonylag rég hoztunk ‘életmentő’ praktikákat, úgynevezett life hack-eket, amelyek segítenek abban, hogy az életed könnyebb legyen, mindezt úgy, hogy hétköznapi tárgyakat használsz, csak éppen újragondolva, egy csavarral. Lehet eddig nem is gondoltál rá, de ezek a praktikák valóban működnek, és bár embere válogatja, hogy melyikeket emeli át a mindennapi életbe, azt azért el kell ismerni, hogy mindegyik forradalminak, innovatívnak és meglepőnek számít!

Biztosan te is kerültél már abba a helyzetbe, hogy egy kis darab tojáshéj került a a feltört tojásba, és alig tudtad kipiszkálni. Ott hibáztál, hogy az ujjaddal, vagy egy kanállal próbálkoztál. Ha egy nagyobb tojáshéjat használsz, mágnesként fogja magához vonzani az apró darabkát.

Folyton lecsúszik a nadrágod cipzárja? Egy kulcstartó karikával könnyedén orvosolható a probléma.

A mosás során összement ruhát még simán megmentheted. Áztasd a ruhadarabot fél órán át meleg vízben (literenként 1 evőkanál babasampont adj hozzá), majd 10 perc erejéig rakd két törököző közé. Ezután nyújtsd megfelelő méretűre a széleinél fogva, majd hagyd megszáradni!

Szorít a cipő? Tegyél egy-egy vízzel töltött zacskót a cipő belsejébe, majd rakd be a fagyasztóba. A víz térfogata megnő a fagyasztás hatására, ami így tágítja a cipőt is.

Hirdetés

Szeretnéd, ha ugyanolyan fehér lenne a cipőd szegélye, mint új korában? Keverj össze egy kis szódabikarbónát és mosogatószert, majd egy fogkefe segítségével a alaposan dörzsöld át a cipőt.

A verejték okozta foltokat is eltávolíthatod egy kis szódabikarbónával vagy citromlével.

Ha bekened körömlakkal a gyűrűid belsejét, akkor nem fognak nyomot hagyni az ujjadon.

Az ing gallérját vagy a gombok környékét egy hajvasalóval simíthatod ki a leggyorsabban és legegyszerűbben.

A ruhából kicsúszott fűzőt egy szívószál segítségével lehet a legkönnyebben visszarakni.

Hirdetés

Az összegubancolódott nyakláncaidat egy kis hintőpor segítségével pillanatok alatt kibogozhatod. Csak szórj egy keveset közvetlenül a gubancokra.

Óvd meg a farmereid színét mosáskor azzal, hogy egy fél csésze desztillált ecetet öntesz a mosógépbe.

Egy fa vágódeszkát úgy tisztíthatsz meg a legalaposabban, ha egy kis sót szórsz rá, majd alaposan átdörzsölöd egy félbevágott citrommal. Ezután tiszta vízzel mosd le, és kész is.

Ha hosszú a farmered, az alábbi módon húzhatsz csizmát a lábadra.

Könnyedén megtisztíthatod a szennyeződésektől a táskádat, ha ecetes vízzel finoman átdörzsölöd.

A borotválás tökéletes módja a szöszök eltávolításának a ruháról.

Tökéletes tükörtojást szeretnél készíteni? Csak önts egy kis hideg vizet a tojások mellé, mielőtt a tűzre raknád. Hidd el, hogy hibátlan lesz!

Egy radírgumival hatékonyan eltüntetheted a cipődről a karcolásokat.

Hirdetés

Szólj hozzá!