18 nem mindennapi tanár, aki minden tiszteletet megérdemel

Valamiért a pedagógusok nem igazán örvendnek nagy népszerűségnek – pedig nekik köszönhetjük mindazt a tudást, amelyet fiatal éveink alatt szereztünk. Ők minden nap azért dolgoznak, hogy átadják a legnagyobb erőt, amivel az emberiség rendelkezik: a tudást. Bár iskolába járni egy kötelező dolog, és ezt a legtöbb gyerek és kamasz nem viseli könnyen, mégsincs semmi okunkneheztelni a tanárokra. Ők azért vannak, hogy bölcsebb és jobb emberek legyünk, még akkor is, ha ez büntetésekkel, intőkkel, kemény feleltetésekkel is jár.

Hirdetés


Az Egyesült Államokban május 9-én volt a Tanárok Megbecsülésének Napja, melynek lényege, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mi mindent köszönhetünk a pedagógusoknak, akik minden nap azon vannak, hogy a világot egy jobb hellyé tegyék – rajtunk keresztül. Mindezért aránytalanul kevés pénzt kapnak.

Ezzel az összeállítással adózunk a tiszteletünkkel azon tanárok előtt, akik apró dolgokkal, de kivívták diákjaik tiszteletét.

Egy egyetemi hallgató behozta a gyermekét az egyik gyakorlatra, mert nem tudta kifizetni a bébiszittert. Amíg a kisfiú elkezdett sírni, a professzor a karjaiba vette, megnyugtatta és az óra hátralevő részét úgy zavarta le bármiféle szünet nélkül, hogy a kisbaba ott pihent a karjai között.

Ez az iráni kisfiú a rákkal küzd, kórházi kezelésre szorul. A tanára minden egyes nap bemegy hozzá a kórházba, hogy elmesélje neki, mi történt aznap a suliban.

Egy tanár megtalálja az egyik tanítványát a romok között a 2013-as Oklahomai tornádó után Moore városában.

Ő itt a meleg tanárom, egy nappal azután, hogy az egyik osztálytársam azt mondta: “Örülök, hogy a melegek nem házasodhatnak. Megijesztenek, olyanok, mint a bohócok.”

Hirdetés

A tanár megígérte a diákjainak, hogy ha a következő dolgozatra mindenki ötöst kap, Scooby Doo jelmezbe öltözik, és kölyökpezsőt ad mindenkinek. Mit ad Isten, mindenki 5-öst kapott, a tanárunk pedig egy szavatartó ember… :)

Egy tanár, aki ugyanazt az öltözéket viselte a tablófotózáson. NEGYVEN éven keresztül!!

Miután ez a tanár megdicsérte az egyik tanítványa cipőjét, karácsonyra összedobott neki az osztály egy ugyanolyan pár cipőre.

A tanár, aki sajátos módon tiltakozik az ellen, hogy reggel 7-re előre hozták a vizsgákat.

Az egyik tanulóm (lány) a WC-ben cigarettázik. Nem megyek be a női mosdóba, megvárom hogy kijöjjön, hogy elkísérhessem az igazgatóiba. :)

A tanárnak nem volt térképe, ezért rögtönzött egyet a táblára…

A kislányt bántották a haja miatt, szóval a tanár úgy döntött, ő is frizurát vált.

A tanár tapsolással kelti fel a diákját, aki azt sem tudja hol van, de azért ő is elkezd tapsolni. :D

Három tanár, akik minden évben kitalálnak valami marhaságot az évkönyves fotózásra.

Az iskolánk azt szeretné, ha a tanárok a “diákokat jobban ösztönöznék arra, hogy érdekelje őket a tananyag”. Furcsa csörgést és csattanásokat hallottam a folyosón, aztán szembe jött velem a történelem tanárom….:D

Hirdetés

Karácsonyi feladat a matektanáromtól. A megoldás: Boldog Karácsonyt! :)

A tanáromat megleptük egy kis ajándékkal és egy tortával szülinapja alkalmából. Nem bírta visszafogni magát, könnyekben tört ki.

A tanár, aki nem mindennapi rajzaival inspirálja diákjait.

forrás

Hirdetés

Szólj hozzá!