15 trükk a testeddel kapcsolatban, amivel jó tisztában lenni

Testünk egy rendkívül bonyolult gépezet, gyakorlatilag a legjobb eszköz, ami a birtokunkban van. És mint minden eszközzel, a testünkkel is rengeteg “rejtett” trükköt tudunk végrehajtani. Nem megyünk bele a biológiai magyarázatok kifejtésébe – nem is értünk hozzá annyira :) -, de ezek tényleg működnek, köszönhetően annak, hogy testrészeink, szerveink bonyolult összefüggésben állnak egymással.

Hirdetés


Ha legközelebb a sírás kerülget, vagy nem bírsz elaludni, próbáld ki ezeket a “rejtett” trükköket, minden bizonnyal működni fognak!

Álmatlanságban szenvedsz? Nagyon sok embernek a gyógyír… egy percnyi gyors pislogás. Vagy próbáld ki azt, hogy forgatod a szemeidet. Harmadik tippünk: Számolj vissza 100-tól visszafelé. Valószínűleg nulláig már nem fogsz eljutni, mert elalszol. :)

 

Szeretnél véget vetni a kiütéseknek és egyéb hólyagosodásoknak? A tusolást fejezd be hideg vízzel – hiszen ez beszűkíti a pórusokat.

 

Nagyon WC-re kell menned, de még ki kell bírnod egy ideig? Gondolj a szeretkezésre.

 

Tudtad? Kutatások bebizonyították, hogy a jobb fül érzékenyebb az emberi hangra, míg a bal fül a zenére.

 

Szédülsz, még akkor is ha az ágyban fekszel? Tedd az egyik lábad a földre! (Főleg átmulatott éjszakák után hasznos ez a tipp.)

 

Erős fejfájás? Tedd a kezed jeges vízbe!

 

Megcsípett a szúnyog és nagyon viszket? Kenj rá izzadásgátlót!

 

Kábultnak, álmosnak érzed magad? Tartsd vissza a lélegzeted ameddig csak tudod. (Nyugi, megfulladni nem fogsz. A tested reflexből levegőt vesz, mielőtt elfogyna a levegőd)

 

Önpusztító gondolataid vannak? Vagy folyamatosan csak a problémáidra gondolsz? Írd le őket. Ha megfogalmazod majd leírod őket, már nem fogsz annyit rájuk gondolni. Próbáld ki, segíteni fog…

 

Olyan érzésed van, mintha csiklandozna a torkod? A megoldás erre…ha megvakarod a füled belsejét.

 

Ha rád törne a sírás, de emberek között vagy, nyisd nagyra a szemed majd maradj úgy, amíg csak bírod!

Hirdetés

Szólj hozzá!