15 hihetetlen dolog a híres sziámi ikerpárról, Abby és Brittany Henselről

Abby és Brittany Hensel 1990. március 27-én születtek, és egy testen osztoznak: sziámi ikrek. Illetve némelyik szervük közös (például a hólyagjuk és a májuk közös, és összesen két lábuk van) de legtöbb szervük különálló. Ők a világ legismertebb sziámi ikerpárja: rengeteg műsorban szerepeltek, sőt saját dokumentumfilm-sorozatuk is volt. Összegyűjtöttünk róluk néhány érdekességet, amit talán nem gondoltatok volna!

Hirdetés


1. A sziámi ikrek, egy testben élnek, de a létfontosságú szerveik el vannak választva. Mindkettőjüknek van külön szíve, gyomra, gerince, tüdeje és gerincvelője.

sziami14

2. Mindkét iker a testük saját felét irányítja. Az egyik iker irányítja a bal oldali kezet, és lábat, másik iker pedig a másik oldali végtagokat.

sziami13

3. Felnőni úgy, hogy megtanulják, hogyan kell kúszni, tapsolni vagy gyalogolni, nehéz volt, mert össze kellett dolgozniuk.

sziami12

4. Az ikreknek jellegzetes járása van. Brittany hajlamos a lábujjai hegyén járni!

sziami11
Hirdetés

5. Abby és Brittany szülei azonnal elvetették azt a lehetőséget, hogy külön válasszák az ikreket, mert az orvosok azt mondták, valószínű, hogy nem élnék túl a műtétet.

Mivel az ikrek már felnőttek, a szüleik tudják, hogy helyes döntést hoztak, mert boldogan élnek a lányok!

sziami10

6. Amikor 16 évesek lettek, megállapodtak abban, hogy megengedik, hogy dokumentumfilmet készítsenek a kamaszkorukról, amiből később egy TV show lett!

sziami9

7. Együtt képesek járni, futni, úszni, vezetni és kerékpározni! Akár számítógépen is képesek dolgozni, csak össze kell hangolniuk mozdulataikat.

sziami8

8. Vezetéshez, az ikreknek két külön vizsgát kellett tenniük az írásbelin és vezetésből. Külön-külön mindkettejüknek. A volán mögött Abby irányít mindent a jobb oldalon és Brittany a bal oldalon.

sziami15

9. Mert valóban különböző személyiségek, néha kifejezetten nehéz eldönteniük, milyen ruhát válasszanak. Általában megkérnek egy varrónőt, hogy varrjon olyan ruhát, amely kihangsúlyozza az egyéniségüket.

sziami7

10. Abby szereti a matematikát, míg Brittany írni szeret.

sziami6

11. A Bethel Egyetemre jártak, és lediplomáztak 2012-ben!

sziami5

12. Abby és Brittany azt mondták a Discovery Channel-nek, hogy remélik, megismerkednek valakivel, akivel megházasodnak és közös gyerekeik lesznek.

sziami4

13. Állításuk szerint nem bánják, hogy sziámi ikrek, de mégis utálják, amikor az emberek megbámulják, vagy vadidegenek lefotózzák őket az engedélyük nélkül.

sziami3

14. Hat évesen szerepeltek az Oprah Winfrey Showban!

sziami2

15. Megszállottjai a hangszereknek, szeretnek bowlingozni és röplabdázni is.

sziami1

Ők sokkal többet sportolnak, mint én valaha is fogok.

Rajtuk kívül csupán 3 olyan sziámi ikerpárt jegyeztek fel, akik megérték a felnőttkort. A legtöbbjüknek ebben az életkorban súlyos betegségeik vannak szív- vagy egyéb problémák miatt. Abby és Brittany jelenleg semmiféle betegség tünetét nem mutatják. Reméljük, ez még sokáig így marad. Hosszú életet kívánunk nekik!

forrás

Hirdetés

Szólj hozzá!