13 etikett szabály különböző országokból, amelyek még egy tapasztalt turistát is összezavarhatnak

Hirdetés


Koreában a legidősebb ember eszik először.

Koreában, függetlenül attól, hogy milyen éhes vagy, nem kezdhetsz enni az asztal legidősebb személye előtt. Ha megsérted ezt a szabályt, előfordulhat, hogy többet nem hívnak meg enni valakinek az otthonába. És még egy dolog: ha akarsz inni egy italt, meg kell kérned a közvetlenül melletted ülő személyt. A koreaiak megtöltik egymás poharát.

Nem érintheted meg más emberek fejét Thaiföldön.

A thai emberek szinte mindig mosolyognak, ami pozitív gondolkodásmódjukat mutatja. Van azonban egy közönséges dolog, amit a legtöbb ember csinál, és ami egy pillanat alatt tönkreteheti egy thaiföldi hangulatát. Thaiföldön nem érintheted meg senki fejét. És nem a hajról van szó. Csak a thai emberek úgy hiszik, hogy a fej ott van, ahol a lélek van.

Tibetben nem illetlen, ha kinyújtod a nyelvedet.

A legtöbb országban, ha valakinek megmutatod a nyelvedet, az emberek azt gondolják, hogy valami baj van veled. Indiában ez a gesztus haragot fejez ki. Tibetben pedig tiszteletet fejez ki, és „szia”-ként is használják. Vélemények szerint a hagyomány eredete az a hit, hogy az ördögnek fekete nyelve van. Szóval, Tibetben az emberek azt mutatják, hogy „Nem mi vagyunk az egyik!”

Adhatsz liliomot Olaszországban, de Franciaországban nem.

Virágot ajándékozni szinte minden országban jó dolog. De vannak olyan részletek, amelyeket tudnod kell. Például Franciaországban az emberek úgy gondolják, hogy a liliomok és a krizantémok temetésre valók. Ugyanez vonatkozik a krizantémokra Olaszországban: ezek a virágok csak szomorú napokon használhatók. A liliomok pedig kedvencek Olaszországban, mivel ez a nemzeti virág.

Hirdetés

Ausztriában elhagyhatod az éttermet fizetés nélkül.

A világ számos országában a számla tartalmazza a borravalót. Ez igaz a Cseh Köztársaságra, Franciaországra, Magyarországra és Spanyolországra. Átlagosan ez körülbelül a számla 10-15% -a. Ez a szabály azonban nem működik minden európai országban. Ausztriában a borravalót csak azoknak a pincéreknek adják, akik jól végzik munkájukat. És van egy íratlan szabály Ausztriában: ha a vendég 3-szor kérte a számlát, és nem kapja meg, elhagyhatják az éttermet fizetés nélkül.

A kínai háromszor elutasítja az ajándékot, mielőtt elfogadná.

És nem azért, mert nem akarnak ajándékot elfogadni, ez csak a szerénység és a jó szokások kifejezésének módja. Apropó Kínában, bármit ajándékozhatsz az embereknek, kivéve éles tárgyakat, mint a kések (ezek a kapcsolat végének jelei), órák (úgy vélik, hogy órák jelzik az élet végét), és a zsebkendők (ami egy babona, amely a temetéseken való síráshoz kapcsolódik).

Szaúd-Arábiában a férfiak összedörzsölik az orrukat, hogy azt mondják „szia”.

A szokásos kézfogás helyett, amit megszoktunk, Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben a férfiak összedörzsölik az orrukat, amikor találkoznak. Indiában szintén szokatlan módja van annak, hogy azt mondják „szia”: a férfiak egymás felé hajolnak, miközben összenyomják a tenyerüket. Franciaországban a hagyományok attól függnek, hogy hol vagy. Tehát az ország különböző részein a puszik száma különbözik: Párizsban, az emberek két puszit adnak, Korzikán pedig 5-öt.

Japánban – pénz, Franciaországban – nulla

A híres „oké” gesztus Japánban „pénzként” értelmezhető, Franciaországban pedig „nulla”. Tehát, még egy kis gesztus használatával is, megsérthetsz egy francia személyt úgy, hogy „semmi”-nek nevezed. Lehet, hogy rossz választ kapsz a híres “rock & roll” gesztusra Olaszországban, mivel ez azt jelenti, hogy egy személy felesége csalfa.

Afganisztánban az emberek megcsókolják a leesett kenyeret.

Afganisztánban és más muzulmán országokban, ha leejtesz egy darab kenyeret, akkor a lehető leggyorsabban vedd fel, és csókold meg. Nincs jobb módja annak, hogy kifejezzék az élelmiszerek tiszteletét. Itt senki sem fél a baktériumoktól. Tehát, ha nem akarod ezt megtenni, légy óvatos és ne ejts le semmit.

Chilében nem érintheted meg az ételt a kezeddel.

Ha Chilébe utazol, emlékezz egy egyszerű szabályra: ne egyél semmit a kezeddel. Ebben az országban az asztali szokások sokkal fontosabbak, mint más dél-amerikai országokban. Szóval, evőeszközt kell használni, még akkor is, ha hamburgert és hasábburgonyát eszel.

A mexikóiak úgy vélik, hogy időben érkezni udvariatlanság.

Nem számít, hol kell lennie egy mexikói embernek: üzleti találkozón vagy egy bulin barátokkal. Mindkét esetben késni fognak. Udvariatlanságnak tartják, hogy bárhová időben érkezzenek. Ennek a nemzeti hagyománynak nagyon egyszerű magyarázata van: ennek az országnak nagyon sokáig nagy problémája volt a tömegközlekedéssel, így a késés mostanra szokássá vált.

Hogyan kell kávét inni a Közel-Keleten

Előfordulhat, hogy nem könnyű abbahagyni a kávé ivást a Közel-Keleten. A legtöbb esetben a vendégszerető emberek folyamatosan újra fogják tölteni a csészédet, amint észreveszik, hogy üres. Annak érdekében, hogy ezt megállítsuk, meg kell rázni a poharat, többször feldönteni, vagy csak az oldalára fektetni. Így megmutathatod, hogy már elég kávét ittál.

Kínában a halat nem szabad a tányéron megfordítani.

Teljesen logikusnak tűnik egy halat megfordítani, ha egyszer megetted az egyik felét. De Kínában úgy vélik, hogy ez balszerencsét hoz. A helyi lakosok, különösen az ország déli részén és Hongkongban, ezt hiszik. A legbabonásabb emberek érintetlenül hagyják a hal másik oldalát, mások pedig eltávolítják a csontokat, hogy a másik oldalra kerüljenek.

Hirdetés

Szólj hozzá!