12 jel, ami árulkodik arról, hogy mennyire lesz tartós egy párkapcsolat

Hirdetés


A legtöbben arra vágyunk, hogy egy hosszútávú, kiegyensúlyozott kapcsolatban éljünk valakivel, aki mellett igazi öröm az élet. Bár van, aki csak később szeretne megállapodni, és van, aki a sok csalódás miatt nem mer nyitni más felé olyan szinten, hogy komolyabbá váljon a kapcsolat, eredendően társas lények vagyunk, és biológiai igényünk, hogy legyen egy társunk.

Azonban – főleg a mai világban – nehéz olyan partnert találni, akivel lelki és fizikai szinten is megvan a kémia, emellett nem ütik fel a fejüket olyan problémák, amelyek a kapcsolat végét okozzák a legtöbb esetben. De mik azok a jelek, amelyek alapján meg lehet jósolni, hogy egy párkapcsolat mennyire életképes, és van-e értelme hosszú távra tervezni? Nézzük!

Őszintén örülni a másik sikereinek

Nincs annál lehangolóbb, mint egy olyan emberrel élni, aki lehúzza az elért eredményeinket és közömbös a sikereink iránt. A harmonikus és boldog kapcsolatban a partnerek együtt örülnek egymás sikereinek, és buzdítják a másikat az újabbnál újabb célok elérésére.

Stresszes szituációkban való viselkedés

Az ilyen helyzetekben elengedhetetlen, hogy a partnerek kiegészítsék egymást. Ha például az egyikük kikel magából egy adott szituációban, fontos, hogy a másik higgadt maradjon.

A gondolataink, érzéseink megosztása a másikkal

Egy harmonikus kapcsolat alapfeltétele, hogy mindig kimondjuk azt, amit gondolunk, amire szükségünk van, és amit legbelül érzünk.

A hozzáállás

Hirdetés

Lényeges megérteni, hogy a partnered gondolatai és érzései nem feltétlenül azonosak a tiéddel, így mindig közösen kell meghozni a döntéseket.

Jövőbeli tervek

Ha nem egyeznek az elképzelések a jövőre nézve, abból valószínűleg sok probléma fog adódni. Például, ha az egyik fél 40 éves korára szeretné felépíteni a karrierjét, de a partnere mihamarabb szeretne 3 gyereket, nyilvánvalóan nehéz lesz összeegyeztetni a kettőt. Ezért lényeges, hogy minél hamarabb tisztázódjanak az efféle prioritások.

Elhidegülés

Ha sülve-főve minden időt együtt töltünk a párunkkal, akkor az egy idő után unalmassá és megszokottá válik. Ajánlott, hogy hetente legalább 1-2 programot külön-külön szervezzetek le magatoknak.

A másik barátaival való kapcsolat

A barátok fontos és szerves részei az ember életének, ezért nem szabad róluk lemondani egy kapcsolat miatt. Egy kapcsolatban elengedhetetlen, hogy tiszteljétek egymás barátait még akkor is, ha nem annyira kedvelitek őket.

A másik családjával való kapcsolat

Ez nagyon hasonló az előző szituációhoz. Ha nem ápolunk jó viszonyt a partnerünk szüleivel, minden bizonnyal sok konfliktus fog származni belőle, és idővel véget vethet a kapcsolatnak.

Kompromisszumkészség

Ha nem engedsz néha a partnerednek, abból sok konfliktus adódhat, ami előbb-utóbb véget vethet a kapcsolatotoknak.

Egészséges konfliktusok

Természetes, hogy minden kapcsolatban előfordulnak kisebb-nagyobb viták. Az a lényeg, hogy mindig próbáljuk megérteni a partnerünket, és törekedjünk a problémák higgadtan történő kezelésére.

Hirdetés

Szólj hozzá!