11 sztár, akiről mindenki azt hitte, hogy sokáig sikeres lesz, aztán valami félresiklott

Hirdetés


Van, hogy a tehetség,  a jó megjelenés és az egykor megélt óriási sikerek sem elengedőek ahhoz, hogy egy színész vagy zenész hosszú időn át a csúcson legyen. Rengeteg apró tényező közrejátszhat abban, hogy valaki az A-listás celebek közül pillanatok alatt eltűnik a süllyesztőben, és bárhogy is próbálkozik, nem sikerül visszakapaszkodnia a sikerfilmek világába vagy a toplisták élére. Ahogyan sokként élték meg az első óriási sikereket, pont ugyanígy hathat hidegzuhanyként az, hogy karrierjük csúnyán elkezdett lefelé ívelni. Mutatunk néhány hírességet, akikről annak idején mindenki beszélt, manapság viszont szinte nem tudunk róluk semmit sem.

Neve Campbell

Neve Campbell híres lett, miután a 90-es évek ikonikus horrorfilmjében, a Sikolyban játszott. Ez volt a fiatal színésznő legnagyobb szerepe sok éven át: Neve alakította a főszereplőt a mozifilmes sorozat mindhárom részében. Azonban 200-ben, a legutolsó rész forgatásának vége után, a karrierje válságba jutott. Soha nem kapott nagy szerepet népszerű filmekben. Neve csak 2011-ben jelent meg a mozivászon, amikor ismét Sidney Prescot-ot alakította: A film alkotói úgy döntöttek, hogy újabb részt adnak ki a Sikolyból. Lehet, hogy a színésznő egy kicsit túl mélyen belekerült ebbe a karakterbe.

Vanilla Ice

Vanilla Ice volt az első rap-énekes, akinek kislemeze a zenei lista élén volt. A dala, az Ice Ice Baby azonnal ikonikus lett, és az album értékesítése rendkívül lenyűgöző volt. Hihetetlen népszerűsége ellenére azonban a színpadi képe gyorsan unalmas lett maga a művész számára. Ennek eredményeként megszüntette a szerződését a kiadójával és független énekes lett. Ma Vanilla Ice még mindig énekel, és filmekben is játszik színészként, és zenei producerként dolgozik. Természetesen nem annyira híres, mint egykoron, de az, hogy képes volt eldönteni, hogyan akar kinézni, és milyen dalokat akar énekelni, nagyon boldoggá teszi.

PSY

2012-ben a Gangnam Style videója a YouTube történetében a legnézettebb videó lett. A videó megjelentetése után az egész világ a dél-koreai zenészről, PSY-ról beszélt Az európai országokban a dal a zenei listák élén volt. Amíg még népszerű volt, PSY számos koncertet adott a világ minden táján. Ma, 7 évvel később, még mindig turnézik, de nem volt hasonló nagy sláger a karrierje során. PSY a Gangnam Style-t élete egyik legnagyobb eredményének nevezte.

Robert Englund

Hirdetés

Robert Englund is egy egyszerepes ember. Freddy Kruger lett a legnagyobb teljesítménye és szerepe, amiben gyakrabban jelent meg, mint másban. A 80-as évek végén a legnépszerűbb karakter volt, és 1984-től 2003-ig alakította Freddyt. Egyrészt ez a szerep hihetetlenül népszerűvé tette Englundot, de másrészt nem engedte bemutatni a valódi színészi képességeit, mert a bonyolult smink eltakarta az igazi arcát. A mai napig kevesen ismerik fel ugyanezen okból.

Rick Moranis

A 80-as években Rick Moranis volt az egyik legnépszerűbb komikus színész az Egyesült Államokban és Kanadában. A filmek, amikben megjelent, azonnal népszerűek lettek: ő játszotta a fő szerepet a Szellemirtókban, a Drágám, a kölykök összementek! című filmben és más híres családi vígjátékokban. Pályafutása nem volt veszélyes, de 90-es években a felesége rákban meghalt. Ezután a színész úgy döntött, hogy elhagyja a színjátszás világát, hogy a gyermekeit nevelje.

Crazy Town

A Crazy Town zenekar 1995-ben alakult, és nem tűnt ígéretesnek, amíg 1999-ben ki nem adták a Butterfly nevű kislemezt. A dal a világ zenei listáinak élére került és az album pedig 1,5 millió példányban kelt el. A zenekar elkövetkező munkái azonban kevésbé voltak sikeresek – a kislemezek soha nem is jelentek meg semmilyen zenei listán. A zenekar tagjai azt mondták, hogy ez a kiadó nyomása miatt volt. A 2000-es évek elején egy nagy szünetet tartottak és az új albumukat csak 2015-ben adták ki. Bár a Crazy Town továbbra is létezik, mint zenekar, nem volt másik kiemelkedő daluk.

Hayden Christensen

Hayden Christensen gyermekkora óta játszik filmekben, de a leghíresebb szerepe eddig Anakin Skywalker. Christensen ezt a karaktert a Csillagok háborúja mozifilmes sorozat két részében alakította. Különböző vélemények voltak a munkájáról, mivel a színészt mind a Golden Globe és a Szaturnusz-díjra, mind pedig a legrosszabb alakítást nyújtó színésznek járó Arany Málna díjra is jelölték. Ma Hayden Christensen ritkán jelenik meg filmekben, és ha igen, általában támogató szerepet tölt be.

Bomfunk MC’s

A Bomfunk MC’-t 2 DJ alakította 1998-ban, és 2000-ben megjelentették a Freestylert. A mai napig valószínűleg ez az egyetlen dala a zenekarnak, amit majdnem minden olyan személy hallott, aki a 2000-es években élt. A zenészek díjat kaptak a dalért, de minden következő albumuk kevésbé volt sikeres. A zenekar tagjai sokszor változtak, és a zenészek szünetet tartottak, és saját egyéni projekteket hajtottak végre. De 2019-ben megjelentettek egy új Freestyler videót, hogy megünnepeljék a dal 20. évfordulóját, és azt mondták, hogy egy új kiadáson dolgoznak.

Shelley Duvall

Shelley Duvall nagyon ígéretes színésznő volt: Cannes-i filmfesztivál-díjat kapott a Három nő című filmben való főszerepéért. Ezt követően nagyon sikeres részei voltak a Ragyogás, az Annie Hall és más filmekben. A 90-es években azonban Duvall sok támogatói szerepet vállalt, és 2002-ben teljesen befejezte a filmes karrierjét. 2016-ban megjelent a Dr. Phil TV showban, és elismerte, hogy pszichológiai betegsége van.

Rupert Grint

Azok a színészek, akik a főszerepeket játszották a Harry Potterben, a legjobban fizetett színészek voltak, még mielőtt tinédzserek lettek. Nemcsak filmekben és tévéműsorokban jelentek meg, de a notebookok, hátizsákok és egyéb termékek borítóin is. A mozifilmes sorozat utolsó epizódját 2011-ben adták ki, és abban a pillanatban Rupert Grint nagyon népszerű színész volt. Ugyanakkor szerepe volt nagyon rossz filmekben, és az ipar érdeklődése elmúlt iránta. Továbbra is filmekben és tévéműsorokban szerepel, de nyilvánvalóan nehéz valami olyan nagyot csinálni, mint a Harry Potter.

Hirdetés

Szólj hozzá!