10 undorító tény a testedről, amiről eddig nem is tudtál, pedig igaz!

Testünk egy csodálatos teremtmény, egy bonyolult és a maga módján tökéletes gépezet. Ugyanakkor rettenetesen undorító is: tele vagyunk bacikkal, hányunk, büdösek vagyunk. Az alábbiakban tíz dolgot sorolunk fel, amelyről eddig valószínűleg nem hallottál, és lehet hogy tulajdonképpen nem is akartál, de mint tudjuk, a tudás hatalom! Biológia órán ezeket nem tanultuk, nem is értem, miért…! :)

Hirdetés


1. Bőrödről óránként 600 ezer darabkát hagysz szerteszéjjel. Évente 0,7, egy hetven év alatt nagyjából 50 kilót .

2.  Lábaidon mintegy félmillió  verejtékmirigy van, amelyek naponta több mint fél liter izzadtságot termelnek (ami a benne lévő baktériumoktól lesz büdös).

3. A fülzsírunk kétféle lehet: van akinek száraz, van, akinek “zsíros” (nedves). Akinek zsíros a fülzsírja, annak büdösebb a hónalja. Furcsa összefüggés, de igaz!

fulf

4. Előfordulhat, hogy az ember bélsárt hány (copremesis).

5. Van, aki plusz mellel vagy mellbimbóval születik, amely a test felszínén bárhol kialakulhat.

6. Az előbőrt 21 nap alatt 3 kosárlabda-pálya nagyságúvá lehet kinyújtani.

7. Naponta több mint egy liter taknyot nyelsz le. (A tüsszentést viszont ne tartsd vissza, mert megölhet: szétrobbanthatja az ereket a nyakadban vagy a fejedben.)

8. A nők bélgázában több a kénhidrogén, ezért büdösebb, a férfiak viszont többször eresztik el a békegalambocskát egy nap során.

9. Bőröd minden négyzetcentijén nagyjából ötmillió bacilus van, a szádban meg hétszáz féle. Faji összetételük meg az ember származásától függ.

10. Ha egy férfi függőleges testhelyzetben vagy arccal előre fekve hal meg, a halála után erekciója lesz.

forrás

Hirdetés